Setting up new email using free Google Apps with your domain

Per tanggal 8 Desember 2012, LAYANAN GRATIS INI TELAH DIHAPUS OLEH GOOGLE

berikut adalah email pemberitahuannya :

Email Pemberitahuan dari Google

Email Pemberitahuan dari Google

 

______________________________________________
tutorial niki kanggem konconipun kulo… mudah2an kwe mumet!

jangkahan jangkahan ingkang dibutuhaken :

A. ndaftar Domain lan hostingipun
B. seting name server (neng domain)
C. Google Apps (daftar + aktifasi)
D. activate email
E. nggawe subdomain + index file

A. ndaftar Domain lan hostingipun

Berhubung kwe wes nduwe domain’e, hostinge iso ngenggo nggone 000webhost.com. nak wes nduwe rak sah nggawe anyar meneh, tinggal nambahi domain neng 000webhost.com.

nambahi domain neng 000webhost ketok’e kwe wes ngerti, dadi skip aja. nak wes mbok tambahi, dadine koyok ngene :

intinya “mengarahkan” name server neng hostingmu, jadi, next step!

B. seting name server (neng domain)

  1. buka hyperstreet, login.
    Buka Hyperstreet
  2. status = locked. karna itu di unlock dulu.

    pilih “Domain Locking”, trus Unlock.

    mengko dadine koyok ngene :
  3. setelah unlock, ganti name server, pilih “DNS” neng menu atas.

    dadine koyok ngene :

  4. nak wes, lock maning domain’e (optional).
  5. nak langkah2 mu wes bener, mengko neng 000webhost dadine koyok ngene (dan webmu wes iso di buka) :

    asline seng nduwur, dadi koyok ngisor :

    nak durung yo di tunggu, sementara menunggu, next step!

C. Google Apps (daftar + aktifasi)

  1. buka google apps (http://www.google.com/a/)
  2. ndaftar free service
  3. lebokne jenenge domain mu (tanpa www)
  4. ikuti step2’e kyok biasane kwe order
  5. nak wes bar ono tulisane “how would you like to setup google apps”. tutup wae!
  6. pendaftaran selesai, saatnya aktivasi. pilih “Activate Google Apps”.
  7. pilih seng “recommended” trus ikuti step by step.
  8. nggo upload file google’e, iki langkahe :
    • setelah di download file’e, buka webhost, trus pilih “file manager”.
    • login, password sesuai karo pass mu webhost
    • pilih “PUBLIC_HTML”, trus upload neng kono

      trus,
    • nak wes bar + bener, bakal ono file mu mau neng kono
  9. nak wes bar kabeh, klik “activate” opo opo kae neng ngisor dewe. nak sukses bakal dadi ngene :

D. activate email

  1. pilih “activate email”
  2. neng kono ono 5 langkah, woco langkah ke 4, copy seng paling nduwur dewe (TERMASUK TITIK) :
  3. buka webhost, pilih “modify mx records”. trus masukne seng mbok copy mau (TERMASUK TITIK). sehingga dadine koyok ngene :
  4. nak wes, balik neng Google Apps, trus pilih “I have completed these steps”
  5. nak wes, mengko google bakal update, dan nak bener, bakal ngene tulisane :
  6. sementara nunggu, next step!

E. nggawe subdomain + index file

dewe butuh 2 index file.
1. nggo web mu, dadi nak dibuka http://www.domainmu.com, orak koyok saiki.
2. nggo mail mu, dadi nak dibuka iso langsung ngarah neng google. kegunaan laene, kwe ra perlu login2 neng webhost ben hosting mu orak ilang kabeh (maklum gratisan).

  1. nggawe sub domain sek :
    • buka webhost, trus pilih “subdomains”
    • ketik mail, trus create
  2. saiki nggawe index file kanggo web mu
    • buka notepad, trus copy paste iki :
      <center>This site is currently unavailable.<br>
       Please check back later</center>
    • trus save jenenge “index.html” (nganggo petik) trus save.
  3. siji meneh, nggawe index kanggo mail mu
    • buka notepad, trus copy paste iki :
      <?PHP
       header("location: http://mail.google.com/a/domainmu.com");
       ?>
    • ojo lali, “jenengedomainmu.com” diganti domain mu asli.
    • nak wes, save jenenge “index.php” (nganggo petik) trus save.
  4. berarti kwe wes nduwe 2 index (index.html karo index.php).
  5. nak wes, berarti persiapane wes bar, saiki tinggal di upload.
    • bukak webhost, trus pilih “file manager”
    • trus login. password’e podo karo password webhost.
    • pilih PUBLIC_HTML, trus hapus default.php


    • nak wes upload INDEX.HTML neng PUBLIC_HTML.
    • nak wes pilih mail (/public_html/mail) trus upload INDEX.PHP
  6. nak wes bar kabeh, tinggal nunggu + jajal.

ok mudah2an kwe paham!

One thought on “Setting up new email using free Google Apps with your domain

  1. kiki says:

    nice share,, berguna buat temenku yang mo bikin email pake google app…😀.. *aku di tanyain lupa2 inget

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s